Beta-glukán nielen pre psov a mačky: Ako tento prírodný doplnok výživy môže pomôcť udržať zdravie vášho domáceho miláčika

Beta-glukán

je sacharidová zlúčenina, ktorá sa nachádza v mnohých druhoch potravín a v poslednej dobe sa stáva populárnou aj ako doplnok výživy pre psov, mačky, zajace, vtáky, kone atď. Tento zázračný prírodný látka má mnoho prospešných účinkov na zdravie, pretože podporuje imunitný systém, znižuje zápal a pomáha v boji proti rôznym ochoreniam.

Beta-glukán je polysacharid, ktorý sa nachádza v bunkovej stene niektorých druhov húb, kvasiniek, ovsených vločiek, pivovarského kvasu a iných potravín. Má veľa výhod pre zdravie, ako napríklad zlepšenie imunitného systému a zníženie rizika infekcie. Avšak, ak chcete využiť výhody beta-glukánu, je dôležité zvoliť si kvalitný produkt, ktorý je určený pre zvieratá.

Beta-glukán  má silné imunomodulačné vlastnosti, ktoré pomáhajú zlepšiť celkové zdravie. Tento polysacharid pomáha stimulovať produkciu imunoglobulínov a lymfocytov, čím zvyšuje odolnosť psa proti chorobám. Okrem toho beta-glukán znižuje zápal, ktorý môže byť príčinou mnohých chorôb, vrátane rakoviny.

Beta-glukán tiež pomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi a pomáha pri metabolizme cukrov, čo môže byť užitočné pre zvieratá trpiace diabetes mellitus. Výsledky štúdií ukazujú, že beta-glukán tiež pomáha znižovať riziko srdcových chorôb a môže mať ochranný účinok na pečeň.

Pretože beta-glukán má také silné imunomodulačné vlastnosti, môže byť pre tvoje zvieratko s oslabeným imunitným systémom mimoriadne užitočný. Zviera trpiace ochoreniami imunitného systému, ako napríklad lymfóm, môžu mať prospech z užívania beta-glukánu. Môže tiež pomôcť po operáciách alebo pri iných druhoch stresu, kedy sa imunitný systém oslabuje.

Ak hľadáš kvalitný beta-glukán svoe zviertko, je dôležité sa vyhýbať lacným produktom, ktoré môžu byť nekvalitné a môžu obsahovať nežiaduce prísady.

Odporúčanie je zakúpiť beta-glukán od spoľahlivého a dôveryhodného výrobcu alebo predajcu, ktorý používa prírodné a kvalitné zložky. Je tiež dôležité sledovať dávkovanie a konzultovať s veterinárom pred začatím užívania akéhokoľvek doplnku výživy.

Beta-glukán sa môže podávať zvieratám v rôznych formách, vrátane tabliet, kapsúl, prášku alebo ako súčasť krmiva. Avšak najnovšie a najlepšie výsledky má tekutá forma nakoľko sa ľahšie vstrebávajú do organizmu potrebné látky a dostanú sa tak rýchlejšie na svoje miesto. Preto sme sa rozhodli priniesť na trh Beta-Glucan v podobe sirupu, ktorý účinnejšie môže pomôcť z vyššie uvedenými problémami aj tomu tvojmu zvieratku. Pri výbere produktu pre váše zvieratko sa uistite, že zvolený spôsob podania a dávkovanie sú vhodné. Niektoré produkty môžu byť určené pre veľké plemená zvieratá, zatiaľ čo iné sú vhodné pre menšie. Aj tu má značné benefity Beta-Glucan sirup, viete ľahšie zvoliť množstvo podanej látky, nakoľko dávkujete na Kg váhy svojho zvieratka.

 Správne použitie beta-glukánu môže pomôcť udržať zdravie vášho psa a zlepšiť jeho celkovú kondíciu.

 

Pripravujeme!

Fotky zasielať môžete, budú zaradené do najbližšieho žrebovania.

Pošlite nám fotku svojho miláčika s našim Beta Glucan sirup a zapoj sa tak do súťaže o poukážku v hodnote 50€ a 100€ na nákup v našom e-shope www.ogf.sk

Fotky posielajte pod príspevok "Súťaž Beta-glucan" na sociálnych sieťach Facebook, Instagram, Twiter, mailom info@ogf.sk

Žrebujeme  31.8.2023 prvého výhercu o 50€ poukážku

a 15.12 .2023 druhého výhercu o 100€ poukážku. Žrebovanie prebehne prostredníctvom aplikácie. Víťazov ohlásime na všetkých našich sociálnych sieťach.

V prípade otázok nás kontaktujte: info@ogf.sk alebo na sociálnych sieťach.

Viac info (pripravujeme)