Žalúdočné problémy u mačiek: Príznaky, príčiny a liečba

Žalúdočné problémy u mačiek môžu byť pomerne bežné a sprevádzať ich rôzne príznaky. Tu sú niektoré z najčastejších žalúdočných problémov u mačiek:

  1. Zvracanie: Mačky majú tendenciu zvracať, a to môže byť spôsobené mnohými faktormi, vrátane prejedania, rýchleho jedenia, stravy nezvyklých potravín, prehltania cudzích predmetov alebo prítomnosti zdravotných problémov ako napríklad infekcie alebo ochorenia tráviaceho traktu.

  2. Hnačka: Hnačka u mačiek môže byť spôsobená zmenou stravy, stresom, infekciou, parazitmi, alergiami alebo inými zdravotnými podmienkami. Ak trvá hnačka dlhšie ako 24 hodín alebo je spojená s ďalšími príznakmi, je dôležité vyhľadať veterinárnu starostlivosť.

  3. Nadúvanie: Nadúvanie alebo nadúvaný brušný objem u mačiek môže byť spôsobené nadmerným plynom, stravou s vysokým obsahom vlákniny, intoleranciou na určité potraviny, alergiami, infekciami alebo inými tráviacimi poruchami.

  4. Zápcha: Zápcha je problém, keď mačka má problémy s vyprázdňovaním čriev. Môže byť spôsobená nedostatkom vlákniny v strave, nedostatočným príjmom vody, nedostatkom pohybu alebo závažnejšími zdravotnými podmienkami.

Predchádzajte zdravotným problémom našimi produktami ktoré podporujú rovnováhu nielen žaludočného traktu ale celého organizmu. 

Napr.: Beta-glucan, catnip, Vital extrakt GREEN FEED sušený a Mačacia tráva GREEN FEED, CBD % + mct olej

Ak si všimnete akékoľvek zmeny v správaní, strave alebo tráviacom systéme vášho mačiatka, je dôležité konzultovať so veterinárnym lekárom. Veterinár môže vykonať dôkladné vyšetrenie, zistiť príčinu problému a navrhnúť vhodnú liečbu a správnu stravu pre vašu mačku.