Sušené vnútornosti. Sú potrebné pre organizmus?

Sušené vnútornosti

sú pre psov veľmi chutné a vyhľadávané, majú pre nich niekoľko výživových výhod. Odporúčame podávať v malých množstvách pravidelne. Tu sú dôvody prečo ich podávať:

  1. Vysoký obsah živín: Vnútornosti obsahujú vysoké množstvo živín, ako napríklad bielkoviny, železo, vitamíny B12 a A, ktoré sú dôležité pre správne fungovanie organizmu. Konzumácia vnútorností môže byť užitočná pre psov a mačky, ktorým sa snažíte zvýšiť príjem týchto živín.

  2. Dobrá chuť a vôňa: Mnoho psov má rado chuť a vôňu vnútorností. Vnútornosti sa často používajú aj ako dochucovadlo v podobe drte  v tradičných jedlách, ktoré sú veľmi obľúbené v rôznych kuchyniach.

  3. Ekonomická výhodnosť: Vnútornosti sú často lacnejšie ako iné druhy mäsa, čo znamená, že môžu byť pre mnohých ľudí cenovo dostupnejšie ako iné druhy mäsa.

  4. Udržateľnosť: Konzumácia vnútorností môže byť udržateľnou voľbou, pretože umožňuje využitie celého zvieraťa a znižuje množstvo odpadu.

Pokiaľ sa však rozhodnete podávať svojmu psovi sušené vnútornosti, mali by ste mať na pamäti nasledujúce body:

Sušené vnútornosti by mali byť používané iba ako doplnok k hlavnému jedálničku vášho psa a mali by byť podávané v malých množstvách, aby sa zabránilo prejedaniu.

Je dôležité zvoliť kvalitné sušené vnútornosti, ktoré neobsahujú žiadne umelé prísady alebo konzervačné látky. Je tiež dôležité zabezpečiť, aby boli správne uskladnené, aby sa zabránilo kontaminácii alebo znehodnoteniu.

Sušené vnútornosti by nemali byť podávané šteňatám mladším ako 4 mesiace, aby sa zabránilo preťaženiu ich tráviaceho systému.

Pamätajte, že každý pes je jedinečný a môže mať rôzne potreby výživy.