Kliešte a Vaši Štvornohý Priatelia: Nebezpečenstvo, ktoré nesmieme ignorovať!

 

🚨 Kliešte a Vaši Štvornohý Priatelia: Nebezpečenstvo, ktoré nesmieme ignorovať! 🚨

Pozor, všetci milovníci psov! 🐶 Kliešte sú tu a ohrozujú zdravie vašich štvornohých priateľov. Pripravili sme pre vás niekoľko dôležitých informácií a tipov, ako ochrániť svojho miláčika.

Prečo sú kliešte tak nebezpečné?

  • Prenos chorôb: Kliešte môžu prenášať nebezpečné choroby ako Lyme chorobu, babeziózu a anaplazmózu.
  • Alergické reakcie: Uhryznutie môže spôsobiť silné alergické reakcie.
  • Diskomfort a bolesť: Kliešte spôsobujú svrbenie a bolesť.

🔍 Ako ochrániť svojho psa? 🔍

  • Pravidelné kontroly: Prehliadajte srsť svojho psa po každej prechádzke, hlavne v prírode.
  • Ochranné prípravky: Používajte prírodné kvalitné antiparazitárne šampóny, olejčeky.

Tu nájdete naše prírodné prípravky na ochranu pred kliešťami. Ich kombináciou zvýšite účinok:

💡 Tipy na bezpečné odstránenie kliešťov: 💡

  • Použite klieštovú pinzetu: Uchopte kliešťa čo najbližšie k pokožke a jemne ho vytiahnite. Nájdete tu.
  • Dezinfekcia: Miesto uhryznutia vydezinfikujte. Odporúčame nechtíkovú tinktúru. Použite 100% BIO Olejček z čiernej rasce alebo nechtíkovú tinktúru
  • Pozorovanie: Sledujte miesto uhryznutia a celkové správanie psa. Ak spozorujete zmeny, kontaktujte svojho veterinára.

 

Výhody prírodných produktov oproti komerčným

Prírodné produkty ponúkajú bezpečnejšiu alternatívu k chemickým antiparazitikám. Komerčné produkty často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu spôsobiť alergické reakcie a dlhodobé zdravotné problémy. Prírodné antiparazitárne produkty využívajú silu prírody, ako sú esenciálne oleje a bylinky, ktoré sú šetrné k pokožke a srsti vášho psa.

1. Bezpečnosť pre Zdravie

Prírodné produkty: Prírodné antiparazitárne prípravky sú vyrobené z organických a prírodných zložiek, ako sú esenciálne oleje, bylinky a rastlinné extrakty. Tieto látky sú šetrné k pokožke a srsťi vášho psa, čím minimalizujú riziko alergických reakcií a podráždenia. Navyše, prírodné produkty neobsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu mať dlhodobé negatívne účinky na zdravie vašich zvierat.

Komerčné produkty: Mnohé komerčné antiparazitárne produkty obsahujú syntetické chemikálie, ktoré môžu byť toxické pre psy, najmä pri dlhodobom používaní. Tieto chemikálie môžu spôsobovať podráždenie pokožky, alergické reakcie a v niektorých prípadoch dokonca neurologické problémy.

2. Ekologický Prístup

Prírodné produkty: Prírodné produkty sú často ekologicky šetrné, pretože sú biologicky rozložiteľné a neobsahujú toxické látky, ktoré by mohli znečistiť životné prostredie. Používaním prírodných produktov teda nielenže chránite svojich domácich miláčikov, ale prispievate aj k ochrane prírody.

Komerčné produkty: Mnohé komerčné antiparazitárne produkty obsahujú chemikálie, ktoré môžu znečisťovať vodu a pôdu, keď sa splachujú alebo vyhadzujú. Tieto toxické látky môžu mať negatívny dopad na životné prostredie a miestnu faunu a flóru.

3. Šetrné K Pokožke a Srsti

Prírodné produkty: Prírodné antiparazitárne prípravky často obsahujú hydratačné a vyživujúce zložky, ako sú aloe vera, kokosový olej a nechtík, ktoré pomáhajú udržiavať pokožku a srsť vášho psa zdravú a lesklú. Tieto zložky nielen chránia pred parazitmi, ale zároveň podporujú celkové zdravie kože a srsti.

Komerčné produkty: Komerčné antiparazitárne prípravky môžu obsahovať alkohol a iné agresívne chemikálie, ktoré môžu vysušovať pokožku a poškodzovať srsť. Dlhodobé používanie týchto produktov môže viesť k problémom, ako sú suchá, podráždená pokožka a lámavá srsť.

4. Holistický Prístup

Prírodné produkty: Používanie prírodných produktov často znamená prijatie holistického prístupu k starostlivosti o zvieratá. Tento prístup zahŕňa nielen ochranu pred parazitmi, ale aj podporu celkového zdravia a pohody zvieraťa. Prírodné produkty často obsahujú zložky, ktoré podporujú imunitný systém, znižujú stres a podporujú zdravé trávenie.

Komerčné produkty: Komerčné antiparazitárne produkty sú zamerané predovšetkým na elimináciu parazitov, pričom často ignorujú celkové zdravie a pohodu zvieraťa. Tento jednostranný prístup môže viesť k nerovnováhe a iným zdravotným problémom.

5. Menej Vedľajších Účinkov

Prírodné produkty: Prírodné antiparazitárne prípravky majú menej vedľajších účinkov v porovnaní s komerčnými produktmi. Esenciálne oleje, ako sú levanduľa, rozmarín a eukalyptus, sú známe svojimi antiparazitárnymi vlastnosťami a zároveň sú bezpečné pre väčšinu psov. Vždy je však dôležité otestovať nový produkt na malej ploche pokožky, aby sa predišlo možným alergickým reakciám.

Komerčné produkty: Komerčné antiparazitárne produkty môžu spôsobovať rôzne vedľajšie účinky, vrátane kožných vyrážok, zvracania, hnačky a v niektorých prípadoch aj závažnejších zdravotných problémov. Psy s citlivou pokožkou alebo alergiami môžu byť obzvlášť náchylné na negatívne reakcie.

6. Cenová Efektivita

Prírodné produkty: Prírodné antiparazitárne produkty môžu byť cenovo efektívne, najmä keď si ich pripravíte doma. Mnohé domáce recepty zahŕňajú bežne dostupné zložky, ako sú citrón, ocot a esenciálne oleje, ktoré sú lacné a ľahko dostupné. Domáce prípravky môžu byť rovnako účinné ako komerčné produkty, bez vysokých nákladov.

Komerčné produkty: Komerčné antiparazitárne produkty môžu byť drahé, najmä keď je potrebné ich pravidelné používanie. Navyše, pri dlhodobom používaní môžu tieto produkty prispieť k nákladom na veterinárne ošetrenie v prípade nežiaducich vedľajších účinkov.

Záver

Používanie prírodných antiparazitárnych produktov ponúka bezpečnejšiu, ekologickejšiu a často aj cenovo výhodnejšiu alternatívu k komerčným produktom. Tieto produkty nielen chránia vášho psa pred parazitmi, ale tiež podporujú celkové zdravie a pohodu. Pri výbere antiparazitárnych prípravkov je vždy dôležité zohľadniť individuálne potreby a citlivosť vášho domáceho miláčika.

Chráňte svojich miláčikov prirodzene, šetrne a efektívne! 🌿🐕

Prírodné recepty na výrobu antiparazitárnych produktov na nájdete v našom eBooku (Musíte byť registrovaný v kube OGF alebo prihlásený )

 

Registrovať sa do klubu OGF