Šteňatá a ich pamlsky Cesta k spoločnej radosti

Aká veľkosť pamlskou pre šteniatko je vhodná? Ťažká otázka.

Prirodzené pamlsky môžu byť skvelou voľbou pre šteňa, avšak uistite sa, že vyberáte také, ktoré sú bezpečné, vhodné pre plemeno vášho šteňa a neobsahujú žiadne škodlivé prísady. Vždy dbajte na to, aby pamlsky tvorili iba malú časť celkovej stravy vášho šteňa a dodržiavajte dávkovanie, aby ste sa vyhli nadmernému príjmu kalórií.

Každé šteňa je iné, či už sa jedná o plemeno, veľkosť psíka alebo aj samotnú povahu. Niektorý pažravo hltá iný zas zľahka okusuje a vychutnáva každé sústo.

Vy si poznáte svojho psíka najlepšie.

Vo všeobecnosti však platí že čím väčšie sústo tým bezpečnejšie. Bude sa sním hrať, oblizovať a získavať skúsenosti. Menšie kusy odporúčame min po 10 mesiaci života. V žiadnom prípade nenechávajte psíka osamote, aby ste boli nablízku ak vás bude potrebovať.

V prípade že je pažravý, začnite podávat menšie pamlsky neskôr, aj po jednom roku života.

Na začiatok by ste mohli skúsiť napr.:

 Hovädzí hrtan trachea priedušnica sušená maškrta   je dostatočné veľká a dietná. Má 12-15 cm takže hor sa do chrumkavej zábavy.

L Hovädzie uši pamlsok pre psov prírodná dentálna hygiena je ďalším vhodným pamlskom.

Wrap z hovädzej trachei a pľúc

Hovädzie držky sušené žalúdok 

Jahňacie držky (žalúdok)https://www.ogf.sk/jahnaci-zaludok/

sú dostatočne veľké a diétne.

Skvelé pre šteniatka sú napr. aj malé sušené ryby taktiež ich viete využiť aj ako odmenu, ktorá ho určite poteší a bude mať lepší dôvod splniť vašu úlohu. 

 

Aj tu platí, že všetko z mierou.

Zabezpečte, aby pamlsky tvorili iba malú časť celkovej stravy vášho šteňaťa a dodržiavajte dávkovanie, aby ste sa vyhli nadmernému príjmu kalórií a problémom s prehĺtaním. Mierové a vyvážené podávanie pamlskov je dôležité pre zachovanie zdravia a pohody vášho šteňaťa.