4 recepty na BARF krmivo pre psa: Mäsový mix, Syrový mix, Zeleninový mix a Plnotučný jogurtový mix, pre psa a mačku.

Radi vám poradíme ako vytvoriť BARF krmenie. Zostrojili sme pre vás 4 príklady:

  1. Mäsový mix: V mixe môžete použiť mleté mäso (hovädzie, kuracie, jahňacie atď.), vnútornosti (srdce, pečeň), ryby (makrely, sardinky), zeleninu (špenát, zeler, mrkva), ovocie (jablká, banány). Všetky tieto suroviny môžete nakrájať a zmiešať do jedného mixu a podávať psu.

  2. Syrový mix: Syrový mix sa skladá z mletého mäsa, syra, zeleniny (ružičková kapusta, paradajky, uhorky) a ovocia (jablká, hrušky). Všetky suroviny sa nakrájajú a zmiešajú do jedného mixu. V závislosti od preferencií psa môžete pridať aj ďalšie zložky, ako sú sušené bylinky alebo semiačka.

  3. Zeleninový mix: Tento mix sa skladá z rôznych druhov zeleniny, ako sú špenát, zeler, karfiol, mrkva, paprika, cuketa. Všetky suroviny sa nakrájajú a zmiešajú do jedného mixu a podávajú sa psu. Môžete pridať aj suroviny ako sú mleté orechy, semiačka a bylinky.

  4. Plnotučný jogurtový mix: Tento mix sa skladá z plnotučného jogurtu, mletého mäsa (hovädzie, kuracie, jahňacie), zeleniny (špenát, mrkva, zeler) a ovocia (jablká, hrušky). Všetky suroviny sa zmiešajú do jedného mixu a podávajú sa psu.

Je dôležité poznamenať, že pri výbere surovín pre krmivo svojho psa a mačku, by ste sa mali riadiť jeho potrebami a zdravotným stavom. Je tiež dôležité byť opatrný pri pridávaní nových surovín do stravy a sledovať reakcie psa na nové potraviny, preto ak začínate, skúste začať podávať v malých množstvách k vášmu bežnému krmivu.

Rozhodnutie o pomere jednotlivých zložiek závisí od veľkosti a potrieb Vášho psa a mačky. Všeobecne platí, že BARF diéta by mala pozostávať z približne 70% mäsa a kostí, 10% vnútorností, 10% ovocia a zeleniny a 10% ďalších zložiek, ako sú napríklad jogurt alebo vaječný žĺtok.

Zároveň nezabudnite na doplnky, ktoré podporia krajšiu zubysrsť alebo celkovú vitalitu psa

 

Ak potrebujete poradiť napíšte nám na ogf@ogf.sk

Radi pomôžeme, sme tu pre vás.